20 убити след експлозия на погребение в Кабул

Свят

03-06-2017, 16:04

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мощен взрив в дипломатическия квартал на Кабул, 80 души са загинали

Експлозиите станаха по време на погребението на Мохамед Салем Изедияр

Поне 20 души загинаха и десетки бяха ранени при експлозии, станали по време на погребение на едно от гробищата на афганистанската столица Кабул, предаде ДПА, цитира БНТ.

Представител на полицията каза, че засега не е ясно дали нападението на гробището е било извършено от атентатори камикадзе или бомбите са били предварително заложени, а на афганистанската столица Кабул, предаде ДПА.

Експлозиите станаха по време на погребението на Мохамед Салем Изедияр, син на заместник-председателя на афганистанския Сенат. На погребението е присъствал и премиера на Афганистан Абдула Абдула, но не е пострадал при взривовете.

Мохамед Салем Изедияр бе убит по време на протестите вчера в Кабул. Демонстрацията бе организирана срещу правителството и неспособността му да се справи с тероризма в страната. Тя последва атентата в Кабул в сряда, в който според различни източници загинаха между 90 и над 100 души, а между 460 и 600 души бяха ранени, припомня ДПА.

Вчера демонстранти излязоха по улиците на столицата, за да настояват за оставката на премиера и на ръководителите на силовите структури. Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне протестиращите, но в даден момент, според протестиращите, тя е прибягнала и до огнестрелно оръжие. Загиналите са 4.