Борисов изказа съболезнованията си за атаката в Лондон

България осъжда терористичните атаки, които станаха във Великобритания

Българският министър-председател публикува в профила си в Twitter съболезнование на английски относно терористичната атака в Лондон.

„Съболезнования за хората в Лондон. България осъжда терористичните атаки, които станаха във Великобритания“, написа Борисов в личния си профил в социалната мрежа, визирайки вчерашната атака в Лондон и другите две атаки в Лондон и Манчестър, които се случиха само в рамките на 3 месеца.

Премиерът е изпратил и телеграма до Тереза Мей, в която поднася своите дълбоки съболезнования към близките на загиналите и отправя пожелания за бързо възстановяване на ранените. „Мислите ни са с мъката, изживявана в този момент от народа на Обединеното кралство“, казва в нея Бойко Борисов.

Той пожелава успех в усилията на компетентните органи в тази трудна ситуация и изразява увереност, че в сътрудничество с правителствата на съюзническите и партньорски държави ще бъдат разкрити извършителите и те ще понесат заслуженото си наказание.

По последни данни шестима са загинали и най-малко 30 ранени са откарани в болница след снощния атентат в Лондон. Според силите на реда нападателите са били трима и всички те са ликвидирани.