Министър Кралев откри новата зала на Фехтовален клуб ЦСКА

Няма по-хубаво от това да присъствам на събитие с толкова много деца, интересуващи се от спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри новата зала на Фехтовален клуб ЦСКА, която се намира на националния стадион „Васил Левски“, съобщи пресцентърът на Министерството на младежта и спорта. На събитието присъстваха и председателят на БФ Фехтовка Величка Христева, председателят на Фехтовален клуб ЦСКА Любомир Пелов и изпълнителният директор и треньор в клуба Добрин Гьонов.

Откриването на залата беше съпроводено с турнир "Млад Армеец" за най-малките таланти на клуба.

Във Фехтовален клуб ЦСКА тренират над 100 деца в различни бази на клуба - в новата зала, както и в редица столични училища. Клубът възстанови дейността си през 2015 г. след прекъсване от няколко години благодарение на ентусиазма на няколко треньори.

"Няма по-хубаво от това да присъствам на събитие с толкова много деца, интересуващи се от спорт. ЦСКА е клуб с велика история и е радващо, че отново е възстановен и работи с млади таланти," каза министър Кралев. По думите му фехтовката е един от най-бързо развиващите се спортове в последните години благодарение на ръководството на федерацията и клубове като този на ЦСКА. Той беше категоричен, че държавата ще подкрепя такива спортове.

"Благодарим на министерството на младежта и спорта и Национална спортна база ЕАД за съдействието, за да може клубът ни да има самостоятелна зала, в която да тренират младите ни таланти", каза Добрин Гьонов. Той посочи, че клубът вече отбелязва успехи, а 4-ма негови състезатели са включени в националния отбор на България.

Добрин Гьонов връчи на министър Кралев благодарствен плакет за подкрепата към клуба.