Фандъкова: До 15 септември трябва да приключим ремонта на бул. "Дондуков"

Няма да махаме паветата, ремонтът вече започна чрез "Софийска вода"

Започва ремонтът на площад "България" пред НДК, който ще струва 5 милиона лева. Това заяви в ефира на канал3 кметът на София Йорданка Фандъкова. "Въпреки обжалванията и процедурите, ние се надяваме да започнем и завършим в срок. Хидроизолацията е нарушена, някъде тя изобщо не е изградена. Ето защо отделихме площада, защото не може само да сменим плочките, а в подлеза на НДК да продължи да тече", поясни кметът на София.

Друг важен проект във връзка с българското председателство на ЕС е създаването на единна система за сигурност, за която Софийска община зависи от финансиране от държавата. "Около 2,5 милиона лв.ще струва по нашата оценка, отскоро имаме министерство и министър за председателството, надявам се на напредък в следващите месеци", каза още Йорданка Фандъкова.

Сред другите ремонти в столицата, тя изтъкна задаващото се обновяване на бул. "България". "Той беше в добро състояние, но след ремонтите на други булеварди в София, вече изглежда доста по-зле от тях", констатира тя.

За един от най-коментираните от обществото проекти - "за" или "против" паветата по бул. "Дондуков", кметът сподели, че няма да махат паветата. "Ремонтът вече започна чрез "Софийска вода" от пресечката с бул. "Левски" към "Кракра". Ще бъде много тежък ремонт, отново поставих въпроса пред фирмата изпълнител за крайния срок: до 15 септември трябва да сме приключили".

Йорданка Фандъкова припомни, че от 15 юни се отваря за движение затвореният участък за метрото при "Патриарх Евтимий", за да се възстанови еднопосочното движение.

Във връзка с въпрос как общината контролира качественото изпълнение на проектите, тя заяви, че най-голямата глоба, която е налагала, е 600 000 лв.