Полицията проверява масирано шофьорите за употреба на алкохол и наркотици

Животът

05-06-2017, 12:47

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По време на проверките на територията на страната пътните полицаи ще извършват проверки и за валидна задължителна застраховка

От днес на територията на Европейския съюз се провежда полицейска операция по линия на Eвропейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) срещу употребилите алкохол, наркотични или упойващи вещества водачите на моторни превозни средства.  В операцията се включва и  страната ни, информираха от ОД МВР.
Тя ще продължи до 11 юни, а основната й цел е шофьорите да осъзнаят последствията, които биха причинили, управлявайки колите си след употреба на алкохол или наркотични вещества.
Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, е управлението на МПС, след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Гражданите на всички държави членки на организацията, изразяват силно безпокойство от нарастващия брой водачи, качили се след употреба на алкохол или под въздействието на упойващи вещества.
По време на проверките на територията на страната пътните полицаи ще извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилите.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"