Съобщиха имената на част от атентаторите на Лондон

Засега е известно, че сред убитите има британец, канадка и французин

Британската полиция съобщи имената на част от нападателите от Лондон, съобщават АП и агенция ТАСС.

Началникът на звеното за борба с тероризма към полицията Марк Роули съобщи, че първият е Хурам Шазад Бут на 27 години, който е британски поданик, роден в Пакистан, известен на службите за сигурност. Силовите структури не са разполагали с допълнителна информация и доказателства, навеждащи на мисълта, че той е подготвял атентат.

Според някои британски медии Хурам Бут се е появил миналата година в документален филм, излъчен по “Четвърти канал“, озаглавен “Моите съседи джихадистите“. Той е работел за лондонската компания за обществен транспорт.

Вторият е Рашид Редуан на 30 години, който претендирал, че е от мароканска или либийска националност, но е непознат на службите за сигурност. Редуан се е подвизавал и с друга самоличност. Представял се е за Рашид Елхдар, твърдейки, че е на 25 години. Двамата мъже живеели в квартал Баркинг в Източен Лондон, където полицията задържа няколко души през последните дни. Разследването продължава за установяването на самоличността на третия нападател.

По-рано ирландската държавна телевизия РТЕ съобщи, позовавайки се на полицейски източници, че един от тримата нападатели е бил мароканец, живял в Дъблин, женен за шотландка.