Четвъртокласници от НУ "Патриарх Евтимий” посетиха Областна администрация - Плевен

Заместник областният управител Татяна Божинова представи политическия кабинет, начело на който стои Мирослав Петров

Четвъртокласници от НУ „Патриарх Евтимий” гостуваха в Областна администрация - Плевен. Те бяха приети от заместник – областния управител Татяна Божинова.

Поводът за посещението им е инициатива на децата под надслов „Да научим повече за Областна администрация”. Учениците работят заедно в група „Моят град” с фокус върху гражданското образование.

Заместник областният управител Татяна Божинова представи политическия кабинет, начело на който стои Областният управител Мирослав Петров. Тя накратко запозна децата основните функции, задължения и правомощия на Областния управител и отговори на всички поставени въпроси, които обхващаха доста широк диапазон от политическото устройство, конституция и закони до въпроси, свързани със собствеността върху земята. Част от децата споделиха, че искат като пораснат да се занимават с политика и да работят в държавната администрация.

Посещението в Областна администрация бе особено вълнуваща за четвъртокласника Бойко Радев. Като съименник на премиера Бойко Борисов, с което малчугана се гордее, той демонстрира уважение към институцията Областен управител като представител на държавата на местно ниво.