Първи фолклорен събор “С мирис на теменуги“

Тази събота в село Яворово

На 10 юни  в старозагорското  село Яворово ще се проведе Първият фолклорен събор "С мирис на теменуги". Той ще започне в 9:30 часа с празничен водосвет. През деня на читалищната сцена ще се представят фолклорни състави от шест общини. От най-далеч ще пътуват ФГ "Добруджанска китка"  Силистра и ФГ "Тополчане" с. Тополчане, обл. Сливен. Самодейците подали заявки за участие са около 300.
Първи фолклорен събор "С мирис на теменуги" ще се състои със специалното участие на народната певица Ирина Бойчева.
Съборът ще завърши с програма на професионален фолклорен ансамбъл "ЗАГОРЕ".

Единственото условие за участие е една от песните да бъде посветена на цветята и красотата на българската природа.Целите на събора са: утвърждаване на фолклорното песенно богатство в съвременния живот; предоставяне възможност на самодейни колективи от региона и страната да получат обществено признание;издирване, събиране и популяризиране на народни песни, посветени на цветята и българската природа и разнообразяване живота на жителите на село Яворово и региона.

Организатори на събитието са Община Стара Загора, Кметство Яворово, НЧ “Ахинора-2006 г.”, Исторически музей Стара Загора, Държавен архив Стара Загора.