Филмът "Тюленово - бряг под небето" бе представен в Добрич (видео)

Поредният Арт-фест 2017 ще бъде от 24 август

Премиера на  документалния филм "Тюленово - бряг под небето" се проведе снощи в Кукления театър на  Добрич.  На срещата присъства Мариан Желев - продуцент, режисьор на монтажа, глас зад кадър, организатор на Тюленово арт-фест, както и Сашо Серафимов, участвал във филма със свое стихотворение. Всички материали, използвани в документалния филм "Тюленово - бряг под небето", са заснети и записани по време на Тюленово арт-фест 2016, заяви сред прожекцията Мариан Желев и допълни, че тази година отново ще има фест от 24 до 27 август.

Валери Станков, Сашо Серафимов, Невен Кидеров, Христо Караславов, Огнян Антов, Краси Първанов, Красимир Йорданов, Паскал Паскалев, Цветомир Илиев - са само част от творците, които участват със своите произведения във филма. Камерата на Емил Пенчев е запечатала подготовката на първите водолазни гмуркания с инструктори в Тюленово, походът с лодки до Тюленовата пещера, конкурсът за най-добра рибена чорба, беседите за добива на нефт и газ със Станой Стоев и за последните тюлени, за които Мартин Желязков разказва пред камерата. Както и още много красиви кадри от скалистия бряг.

"В който и джоб да бръкна, мога да изкарам различна история за Тюленово. Голяма част от тези истории – сега ми прави впечатление – са започнали да се вливат една в друга. Сигурно на стари години всички ще станат едно цяло и аз ще съм щастлив, че с тях ще ме изпитват пред портите небесни. Не че няма какво друго да разкажа. Но когато заговоря за Тюленово, кръвта ми започва да кипи, да ври - досущ като вълните под скалите, които за тези години рядко съм виждал в покой. И навярно заради това мястото привлича все луди глави и тук-таме по някой предпазлив фотограф, който бърза да снима и след това да отиде на сигурен терен. Но точно една история няма как да я пропусна..." Това  разказа, авторът Мариан Желев с отправен поглед към настоящето лято и феста през месец август с покана към всички творци и приятели на морето.