Димитър Пенев:ЦСКА не е обикновен отбор

Десетки години е бил в Европа и има право пак да играе там

Легендата на ЦСКА  Димитър Пенев направи анализ на изминалия сезон на "червените". Освен спортно-техническата статистика, Пената коментира и изминалия търг за емблемата на фалиралото дружество, който бе спечелен от тима от "Армията" след умопомрачителната оферта от 8 милиона лева.


"През този етап промените на треньорите не са в положителен план. От друга страна това влияе и на футболистите. Трябва да се преценява преди да се назначи треньор. Качествата и уменията му не могат да се разгърнат за кратко време. Треньорът трябва да бъде треньор и баща, и приятел", каза Пенев преди клубния сайт.

"Направи впечатление, че вече има голям процент стил. Някои от състезателите промениха много играта си и това е благодарение на старши треньорът и щаба му. Видяхме добри игра игра в защита и в средата. Все още обаче трябва да се подобри атаката. Трябва да бъдат привлечени нови попълнения, на определени постове. Имаме основа, но трябва да мислим и да построим успешно и покрива. Точно в този подготвителен етап работата е на треньорите", допълни легендата на "армейците".

"Феновете обичат ЦСКА. Те имат право да споделят своето мнение по време на мачовете, свои звезди да си избират, имат право и на свои негативни изявления. Дано в бъдеще да бъдат повече положителните изяви на привържениците", каза още Пенев.

"Мисля, че това, че купихме емблемата е добре, защото тя е единствена. Колко години, 60/70 години, звездата винаги е била точна и ясна. Съвсем естествено е емблемата да си е при нас. Имаше влияния на други хора, които искаха ЦСКА да бъде обикновен, но ЦСКА не може да бъде обикновен. Десетки години е бил в Европа и ЦСКА има право да играе пак там", каза още Димитър Пенев.