Шведът, ритнал чистачката Деана остава в ареста

Той сам предложи да плати обезщетение на камериерката след удара

С мотивите, че може да се укрие, състав на Районен съд в Несебър остави 53-годишният Ралф Сундберг зад решетките. 

Днес при свърх мерки за сигурност шведският турист бее въведен в съдебната зала, където се гледа мярката му. Държавното обвинение поиска най-строгата мярка за неотклонение, която беше предприета по решение на съдията. Мъжът остава в ареста, а по делото е назначена и съдебна психиатрична експертиза, която се очаква да бъде готова днес и трябва да определи дали шведът е зависим от алкохола.
Неговият адвокат обяви, че с оглед на обвиненията Ралф трябва да бъде пуснат на свобода, като нямало опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Той дори поискал да плати обезщетение на пребитата Деяна.

Обвиняемият каза пред магистратите" Моля ви, не ме изпращайте в затвора! Много се извинявам за постъпката си! Бях много пиян, не помня нищо. От момента, в който стана това, не мога да спя, нито да ям."

Пред сградата пък хулиганът, който може да получи по закон до 3 години затвор, го очакваше пскандиращ политически лидер на движение, който се закани, че ако Ралф не бъде оставен в български затвор ще организира националнен протест.

Обвинението срещу Сундберг е за хулигански действия и причиняване на лека телесна повреда.