Даровити деца от Южен участват в образователната програма Ателие Таланти

Мисия Пловдив

09-06-2017, 10:04

Снимка:

Район Южен

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Децата са носители на национални и международни награди в областта на народното творчество

21 деца от район „Южен“, заминаха за поредното си приключение в ММЦ Приморско. Те бяха предложени от директорите на всяко училище, след обсъждане с Обществения съвет. През миналата година, финансирането на съвместния проект, беше от училищните настоятелства и средства, осигурени от Кмета на район „Южен“.
Тази година, реализирането на образователната програма е финансирано изцяло от бюджета на Община Пловдив с парите отпуснати във връзка с  избирането на Пловдив за Европейска столица на културата. Идеята на партньорите – кмета на район „Южен“ и Детски и младежки център за образование, спорт, култура и отдих гр.Приморско е, с всяка следваща година, да се включват по-голям брой талантливи деца и състави.
Образователната програма „Ателие „Таланти“ стартира през 2016 г., като съвместна   дейност с Детски и младежки център за образование, спорт, култура и отдих гр.Приморско. В центъра, се организират различни фестивали – „Орфей пее с морето“, „Българска роза“, „Магията на Странджа“, Международен пленер на талантливите деца, включени в календара на Министерството на културата. През миналата година, 18 деца  от училищата на територията на район „Южен“ посетиха и взеха участие в Международния пленер за талантливи деца в Приморско. Децата са носители на национални и международни награди в областта на народното творчество, фолклорно пеене, изобразителното изкуство, спорт, хореография.