Националният отбор на България отново предизвиква интерес

Победа в Беларус ще ни върне на пътя на забравени мечти

Националният отбор на България отново предизвиква интерес. До съвсем скоро мачовете на "А" отбора се гледаха по инерция. Никой не се ядосваше на равен или загуба от по-слаб отбор. Бяхме свикнали с бледи и слаби представяния.

За да дойде победата в София над Холандия с 2:0. Колкото и в момента "лалетата" да не са във форма, тази победа вся респект сред останалите тимове в нашата група. И с двата гола на Спас Делев отново започнахме да правим тънки сметки.

След многобройни опарвания, този път изчисляваме нашите шансове като сметки с кръчмар. Победа в Беларус ще ни върне отново на пътя на забравени мечти. При това реални. Логичeн успех  на лидера в групата Франция над Швеция в Стокхолм  ще ни изстреля на второто място даващо право на бараж за класиране на световното в Русия. Да не забравяме, че имаме мач и с шведите у дома.

След като посрещнахме Холандия, която не е в най-силната си форма, сега ще ни дойдат шведите без техния, отказал се от "тре крунур",  лидер Златан Ибрахимович. Швеция също не е в най-брилянтна форма.
Вярно,че загубихме от тях в Стокхолм. Но сега начело на отбора е германския възпитаник и четвърти в света от лудото американско лято Петър Хубчев. С отлична тактика той проведе срещата с Холандия в София. В отбора има подем и момчетата наистина най-после си намериха треньор,когото да слушат.  

И да проумеят,че няма нищо по-хубаво от това да играеш за националната фланелка. А и пътят към  наистина големи отбори за родните национали минава през силни мачове с България.

Така, че днес в Беларус стискаме палци, но не по инерция. А с много оптимизъм.