Двама са евакуирани при проливния дъжд в Добричко

Най-сложна е обстановката в община Генерал Тошево

Двама души са евакуирани от лек автомобил, а други четири леки коли са освободени от "капана" на изхвърлена телена ограда заедно с коловете при снощния проливен дъжд в Добричко. За инцидентите на БТА съобщи директорът на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Дарин Димитров. По думите му най-сложна е обстановката в община Генерал Тошево, където днес със заповед на кмета ще бъде направен оглед на публични обекти, къщи и дворове, за щети. В Генералтошевския район за половин час са паднали 46 литра на квадратен метър по данни на метеорологичната обсерватория в Добрич.

Единият от двамата евакуирани в генералтошевското село Изворово е бил трудноподвижен. Водата на главния път в селището е достигнала метър-метър и двайсет сантиметра. В Изворово има много наводнени къщи.

Силният дъжд изхвърли оградата на орехова градина на 500 метра разстояние по пътя между селата Красен и Росен, община Генерал Тошево, информира комисар Димитров. Пожарникарите са премахнали препятствието пред автомобилите.

Заради опасност водният поток от Изворово да тръгне към съседното село Красен бяха поставени постове, но не се наложи евакуация на хора, каза директорът на пожарната. По думите му вече са отводнени няколко къщи в генералтошевското село Преселенци и в Добрич, както и приземията на хотел и ресторант в курортния комплекс "Албена". Днес ще бъде почистен пътят Генерал Тошево-Изворово-Красен-Росеново от кални наноси, съобщава БТА.