Охлюмотив, гигантски богомолки, рисуване с колела и концерти на Моста

Животът

09-06-2017, 12:57

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Това е само част от програмата на фестивала Включи града

В първия фестивален ден градският символ на Бургас - Мостика (Моста) ще се превърне в концертна сцена за фолклорни клубове и формации. Очакваме в събитието да се включат над 15 клуба от Бургас и над 10 клуба от Стара Загора, Разлог, Поморие, Дупница, Добринище и други градове от страната. Предизвикателството е отправено към всички бургазлии и любители на народните танци. Заповядайте на 16-ти от 19:00 часа на Моста и се включете в масовото надиграване.

Освен това в следващите два дни - събота и неделя, Моста ще бъде сцена и на два рок концерта с участието на група "Nevermind", "Souicore", "Stiff Bones", "Стокхолм" и "Шантаж".

И отново в първия ден провокирани от природата и приказния свят "огнени кокилари" ще се разходят между публиката и ще ни пренесат в древна Индия, където се заражда теорията за петте стихии /елемента/- въздух земя, вода, огън и етер. Мистичната им игра ще ни "потопи" в основните принципи на взаимодействие между всичко съществуващо. Включете се в магията на 16-ти юни от 21.30 часа на Балюстрадата.

Вторият и третият ден ще бъде времето на буболечките. Странна, но симпатична гадинка "Охлюмотив" с размери 8 метра дължина и 3 метра височина ще направи своята разходка на 17 юни от 21.00 часа по главната градска пешеходна улица "Богориди". С причудливото създание ще има и двама спътници - професори, които ще бъдат не по-малко атрактивни и колоритни.

Насекоми с размери над 6 метра ще плъзнат из града. Според запознати буболечките ще са две от вида Phyllocrania paradoxa - или накратко богомолки. Появата им ще се дължи на изменението на климата в Бургас и насищането на градското пространство с култура. Те ще са най-активни в неделя 18-ти юни в часовете от 21.00 до 22.00 в района на ул. "Богориди". Затова бъдете предпазливи! Те ще чакат дълго време вас - жертвите им, докато се приближите, но няма да са опасни защото ще се напътстват от приказна пастирка. Пътят на насекомите ще завърши с огнено шествие.