Ако ползвате интернет, вижте как да се предпазите от кибер атакаи

Безплатно обучение днес на Флората

На специална коференция днес в Бургас, можете да разбере как да се предпазите от кибер атаки.
Събитието се организира съвместно с Община Бургас и като част от него ще се състоят и безплатни обучителни семинари.
Тъй като все повече фирми и граждани се оказват пострадали от криптоатаки, IT-eкспертите ще засегнат в темите си актуалните "WannaCry ransomware", "EnglishmanDentist," "EsteemAudit," и "ExplodingCan", които са огромна заплаха. 
Преди тях основният вектор на атака беше по метода „хюман дизайн“ - фишинг. Т.е. човек бива подлъган чрез пощата си – с линкове или прикачени файлове да активира маскиран софтуер. Мислейки да речем, че отваря снимка, потребителят активира няколко процеса едновременно, защото вътре в снимката или PDF файла или друг прикачен файл има вграден програмен код, който стартира освен това, което очакваш да видиш и други процеси. 
Това води до една незабележима за антивирусните програми дейност, която се върши на компютъра и чрез която програмите на компютъра не биват засегнати, а само файловете, съдържащи документи - снимки, екселски таблици и файлове, генерирани от различни програми, в които човек влага труд, за да се създадат. 
Новите заплахи използващи „изтекли“ в нета програмни инструменти на американските спец служби изискват не само поведенчески, но и сериозен системен отговор от страна на малките и средни фирми(дори и с един, два или три компютъра в офиса), които обикновено не разполагат със собствени специалисти, а разчитат на хонорувани такива. 
Допълнителна информация и програма на: http://www.it-burgas.com 
IT конференцията по киберсигурност е втора поредна в Бургас. Поради големия интерес след първата, проведена през декември 2016 г. е организирана тази, на която някои от темите ще бъдат доразвити и ще бъдат включени нови.