Парад „ЗА“ традиционното семейство - реакцията на Бургас на гей парада

Новините

10-06-2017, 13:16

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Десетки танцуват в защита на традиционното семейство в Бургас

Булки, деца с балони и семейства с послания излизат днес пред сградата на Общината

Над 300 бургазлии се очаква да се включат в парад в подкрепа на традиционното семейство. Събитието се провежда за трета поредна година в противовес на гей-парада в София. Шествието е предвидено за днес. То ще започне от площад „Тройката“ в 18.00 часа, ще продължи по ул. „Александровска“ до сградата на Общината, където с позитивно послание гражданите ще изразят своята позиция.

Изявление в подкрепа на традиционното семейство ще направи председателят на Асоциация „Общество и ценности“ – Михаела Джоргова. Тя е координатор Европейска гражданска инициатива „Мама, татко и деца“ за България, в която със своите подписи се включиха над 15 хиляди души.

С танци на семейства от мъж, жена, заедно с децата си, участниците ще изразят своята позиция срещу узаконяването на еднополовите бракове, осиновяването на деца от гей двойки и  пропагандата на хомосексуализма в училищата. За поредна година се очаква акцент в парада да бъдат двойките облечени в сватбените си костюми и булчински рокли. Предвижда се за финал на събитието в небето да бъдат пуснати стотици балони, с надпис „В подкрепа на традиционното семейство“.

Парадът се организира от представители на протестантските църкви в града. Събитието не е насочено срещу хомосексуалистите, а е контрапункт на все по-агресивно налагащата се демонстрация на сексуалността, която води до твърде ранно сексуализиране на подрастващите и подкопава устоите на брака.