Бойко Борисов: Загубихме прекрасен летец

Познавах лично Георги Атанасов - много съжалявам

Премиерът Бойко Борисов изрази своето голямо съжаление за случилото се с катастрофиралия хеликоптер вчера, съобщава БНТ. Той коментира, че лично е познавал Георги Анастасов и много съжалява, но той е разполагал с най-добрата техника в света.

"Вчера, Бог да го прости Анастасов, познавах го лично, прекрасен пилот и пак със своите действия се е борил и е спасил живота на другите двама. Така че с г-н Каракачанов сега ще се видим в МВР, посмъртно ще го повишат в чин майор. Нека кажа и това, че в случая сме купили възможно най-добрия хеликоптер на света. Понеже застраховките не важат за военната техника, само се застрахова живота им, сме загубили 50 млн. вчера. Освен безценния живот на един прекрасен летец".

Премиерът, който инспектира работата по третия лъч на метрото в София, коментира и поръчката на изтребител Грипен, като я разкритикува и я сравни с поръчката на седми блок за АЕЦ Козлодуй. По думите му, няма реална уговорка, а само намерение, което е излишно и експертите ще вземат крайно решение.

Борисов каза също така, че критиките за изграждането на оградата по границите са неоснователни, защото тя всъщност била защитно съоръжение, което само да помага на граничарите. Освен това имаме подкрепата на Западна Европа за нея. Премиерът обеща и бързо разследване и арести за корумпираните чиновници, продавали шофьорски изпити.