Семинар в Тютюневия град представя индустриалната археология

Мисия Пловдив

11-06-2017, 09:17

Снимка:

фондация „Пловдив 2019“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Осигурен е превод на български език, а присъствалите ще получат сертификат за участие в семинара

На 20 юни /вторник/ от 13,00  до 17,00 ч. в Тютюневия град Фондация „Пловдив 2019“ инициира дискусия и практически семинар на тема ИНДУСТРИАЛНА АРХЕОЛОГИЯ – Живият град в контекста на съвременните концепции за културно наследство.
Целта на форума е да представи нова и нехарактерна за България гледна точка към съвременната градска археология, с което да допринесе за разширяване на перспективите и полето за научни и практични разработки сред учащи, специалисти и по-широк кръг от заинтересовани. Водещ лектор в семинара е Емануеле Курти -  археолог и културен мениджър от град Матера - Италия, който ще сподели опита си в областта на индустриалната археология в съвременния градски контекст и взаимодействието с културното наследство.
Екипът нa „Пловдив 2019“ ще представи пред участниците в семинара инициативата „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“  и „Тютюневият град“, като един от водещите проекти в програмата. Участниците във форума ще имат възможност да се включат и в отворена дискусия, в която да обсъдят тематични казуси и обменят мнения и позиции.
Участието във форума е безплатно с предварителна регистрация до 16 юни.

Всички желаещи да се включат трябва да попълнят регистрационна форма за участие през сайта на Тютюневият град http://tobacco-city.plovdiv2019.eu/. Осигурен е превод на български език, а присъствалите ще получат сертификат за участие в семинара.
Събитиeто е част от ключовия проект ФОРУМ 2019, на фондация „Пловдив 2019“,  който включва серия от семинари и специализирани срещи с фокус проекта Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Темите, които се представят и обсъждат, са тясно свързани с програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и целят да стимулират професионални дискусии и обмен на опит и знания в сектора на културата и изкуствата в България.