Председателят на Общинския съвет на Матера се срещна с „Пловдив 2019“

Мисия Пловдив

11-06-2017, 09:23

Снимка:

фондация „Пловдив 2019“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Визитата на италианските гости е по повод българо –италианските дни „Между хоровете и културите“

Етапите от програмите на Пловдив и Матера – Европейски столици на културата 2019 обсъдиха на обща среща Председателят на Общинския съвет Матера Анджело Тортолели, генералният секретар на Търговската камара на Матера Луиджи Болдрин  и изпълнителният директор Кирил Велчев, заедно с членовете на Управителния съвет на фондацията д-р Мариана Чолакова и Любозар Фратев.

Ключова за развитието и взаимоотношенията между двете столици на културата е 2017-та година за комуникацията, засилването на връзките между двата града не само в културно, но и на икономическо ниво. В това се обединиха двете страни демонстрирайки намеренията си за повече съвместни проекти и активна работа в обединяващата ги кауза – Европейска столица на културата.

Председателят на Общинския съвет на град Матера Анджело Тортолели в качеството му и на член на Управителния съвет на „Матера 2019“  сподели пред българските си колеги за предизвикателствата пред администрирането на целия подготвителен процес на града за 2019-та година. „Надяваме се, че ще успеем да привлечем повече предприемачи в този процес“, сподели той и оцени положително изключително високото ниво на оперативност на екипа на фондацията в България и добрата комуникация с общинската власт.

Гостите бяха впечатлени и от инициативите, които фондация „Пловдив 2019“ развива за надграждане на капацитета на културния сектор в града, в организирането на различни специализирани форуми, работата с доброволците и образователния сектор в града.

Визитата на италианските гости е по повод българо –италианските дни „Между хоровете и културите“, които се провеждат от 9 до 13 юни в града. Гостите ще посетят и oткриването на фестивала Opera open 2017, като част от програмата на “Пловдив – Европейска столица на културата“.