Сбогувахме се с пилот първи клас майор Георги Анастасов

Общество

11-06-2017, 15:04

Снимка:

МО

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прощаваме се с пилота Георги Анастасов

Майор Георги Анастасов загина на 9 юни 2017 г. при инцидент с хеликоптер „Пантер“ по време на тактическото учение

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се поклони днес, 11 юни, пред тленните останки на майор Георги Анастасов. Стотици военнослужещи и граждани се събраха пред ритуалната зала на Централните гробища в Ямбол, за да отдадат последна почит пред загиналия пилот.
„Отиде си подготвен летец и истински човек, който се открояваше със силата на своя дух, всеотдайност, неизчерпаема енергия и оптимизъм. Ще помним майор Георги Анастасов като отговорен, принципен и подготвен офицер, който беше отдаден на професията си“, се казва в съболезнователното писмо от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.
„Днес е ден на тежка загуба, защото се прощаваме с нашия боен другар пилот първи клас майор Георги Анастасов. Той превърна мечтата си в съдба, а съдбата си в дълг да защитава България. Майор Анастасов жертва живота си, за да спаси своите колеги“, каза в траурното си слово командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.
Десетки съболезнователни телеграми и венци бяха изпратени от президента на Република България, от министър-председателя, от представители на държавната и местната власти, от видовете въоръжени сили и военни формирования на Българската армия.
Майор Георги Анастасов загина на 9 юни 2017 г. при инцидент с хеликоптер „Пантер“ по време на тактическото учение „Черно море-2017“.