Политолог: Публикацията на президентшата може да предизвика политически скандал

Политика

13-06-2017, 09:14

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес ще се проведе София Прайд 2017

В президентската институция човек няма право на грешка

Скандалът с поста на Десислава Радева за прайда рефлектира директно върху президента. Това коментари политологът Румяна Коларова в ефира на Нова Телевизия.

"Има много политици в Европа, които декларират, че са такива (хомосексуални -­ бел.ред.) и г-­жа Радева се запозна с такива на срещата си в Брюксел, каза Коларова. Тя предупреди, че това може да създаде и дипломатически скандал. Всяко действие на Радева не е персонално нейно, всичко отива към президента. А особеното в президентската институция е, че човек няма право на грешка ­- всичко се трупа на една дълга сметка", обясни Коларова.

Тя предупреди, че първата дама трябва да координира всичко с екипа на президента. Не може такъв вид непублични комуникации да създават образа на президента.

„Статусът на първата ни дама Десислава Радева за „София прайд” оставя усещането за много ниска топка”, заяви журналистът Мира Баджева. "Президентът е избран от 2 млн. души, а нея никой не я е избирал, освен самия президент и тя трябва да се съобразява с това и да е по­обрана", каза още Баджева.

„Изказването й се характеризира с бъбривост и излишност – бъбрива излишност или излишна бъбривост”, коментира тя.