Новият председател на Районен съд - Каварна встъпи в длъжност

Това е съдия Веселина Узунова

Новоизбраният председател на Районен съд - Каварна съдия Веселина Узунова официално встъпи в длъжност. На церемонията, която се състоя в Каварна, присъстваха председателят на Окръжен съд - Добрич съдия Галатея Ханджиева, заместник-председателите на институцията - съдия Петър Монев и съдия Адриана Панайотова, магистрати и служители от Районния съд, представители на Районна прокуратура - Каварна и Пробационна служба - Каварна.

Съдия Узунова беше избрана за административен ръководител на съда в Каварна от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет в края на месец май. До избора се стигна, след като през юли миналата година тогавашният председател Димитър Димитров премина на работа в Районен съд - Варна. За временно изпълняваща длъжността председател беше определена съдия Емилия Панчева, която получи благодарности за добре свършената работа от ръководството на Окръжен съд - Добрич. По време на церемонията председателят на Окръжения съд съдия Галатея Ханджиева изрази увереност, че и занапред съдът в Каварна ще бъде управляван от професионалист с опит и институцията ще остане една от най-добрите в съдебния район.

Съдия Веселина Узунова има близо 18 години юридически стаж, от които повече от 16 години в Районен съд - Каварна. На последното си периодично атестиране през миналата година тя е получила комплексна оценка „много добра“, в резултат на което с решение на Съдийската колегия е повишена в ранг „съдия в Окръжен съд“.

Преди официалното подписване на акта за встъпване в длъжност съдия Веселина Узунова благодари за доверието и заяви, че ще работи за постигане на набелязаните от нея цели - осигуряване на справедливо, бързо, ефективно и надеждно гражданско, административно и наказателно правораздаване , отговорно управление на съда, повишаване на доверието на обществото в дейността на институцията.

В Районен съд - Каварна работят 3-ма райони съдии, един държавен съдебен изпълнител, двама съдии по вписванията и 12 служители. Районът на действие на съда включва две общини - Каварна и Шабла, в които попадат морска и сухопътна граница. Съдът обслужва Гранично полицейско управление - Каварна към Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Бургас, както и две Районни полицейски управления.