Започва изграждането на нов завод за гъвкави съединения за вода

Първата копка е на 14 юни

Първа копка на завод за гъвкави съединения за вода и части за санитарна арматура ще бъде направена на 14 юни /сряда/. Той  се  изгражда от „Неопърл -България” ЕООД и ще бъде разположен на терен от 36 дка, който фирмата закупи преди няколко години. Застроената площ ще бъде от 11 дка, а инвестицията е в размер на 14 милиона лева.  Предвижда се откриване на нови 170 работни места.

Припомняме, че идеята за строителското на завода е от преди две години и половина. „Преди две години и половина, когато бяхме готови с проекта, в групата  трябваше да се избира между няколко инвестиционни проекта. Тогава бяха избрани други два. Така сега дойде ред на нашата инвестиция”, коментира за МГ „Добруджа” Веселин Велев, изпълнителен директор на „Неопърл-България” ЕООД.
Според думите му, това забавяне има и положителен ефект, защото към днешна дата размерът на инвестицията е увеличен с около 50%, както  площта, на която ще бъде изградена тя и броят на работните места.
Изграждането на поредния завод от групата „Неопърл” ще приключи до края на годината. „При един добър бизнес климат в бъдеще съответния завод ще бъде разширен и работните места също ще се увеличат”, допълни Веселин Велев.
Той  ще бъде вторият най-голям производител в Европа на гъвкави съединения за вода. Първият е в Германия и също е част от групата, коментира Веселен Велев и с гордост заяви, че в Добрич ще се произвеждат продукти, по които другите ще се равняват.

Източник: МГ Добруджа