Пет бургаски училища са в класацията на най-добрите в България

Мисия Бургас

13-06-2017, 15:41

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Земетресението трудно е можело да бъде усетено в Бургас

Директори: Спечелихме иновативни проекти и това ни вкарва в списъка на иновативните училища

Пет бургаски училища са в класацията на Министерство на образованието за  най-добрите в страната, на база резултатите от Националното външно оценяване след 4 и 7 клас.   

Кметът Димитър Николов се срещна с директорите на Начално базово училище "Михаил Лъкатник" - Веселина Въжарова, ОУ "Васил Априлов" - Марияна Стефанова и ОУ "Братя Миладинови" - Бочко Бочев, за да ги поздрави за високите резултати при оценяването след 4 клас, което ги нареди сред най-добрите в България.

Следващата седмица Николов ще се срещне и с директорите на ПМГ "Акад. Н. Обрешков" и Първо частно основно училище. И двете училища са в топ 10 на класацията за най-добрите при външното оценяване след 7 клас.

"Искам да ви благодаря за професионализма и положените усилия. Звънят ми кметове от други общини, за да ме поздравяват с това, че от 20-те най- добри училища в България 5 са бургаски. И то не на база на субективни критерии, а на обективно оценяване на вашите ученици. Безспорно това е успех, повод за гордост и оценка за вашата работа и тази на колегите ви преподаватели", каза бургаският кмет на директорите на училищата. Те бяха поздравени и от зам.- кмета по образование и култура Йорданка Ананиева.     

"И трите училища сме в списъка на иновативните, и трите сме базови училища на университетите. Това непрекъснато поддържане на нивото много ни помага, защото обучаваме бъдещите учители и това ни прави отговорни. Децата стават все по-добри, имаме активни настоятелства, работим много по проекти, студенти карат практика при нас и ние ги каним на работа, така сме в крак с новите тенденции. Спечелихме иновативни проекти и това ни вкарва в списъка на иновативните училища. Надяваме се на още по-високи резултати", заявиха на срещата директорите на трите бургаски училища.