Бургас има отново шампиони в ученическите игри

Животът

14-06-2017, 11:12

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето го отговора на въпроса “Кой ще пее на „Бургас и морето’2017“?”

Общо 2 445 ученика от града се състезаваха

232 отбора от 30 учебни заведения от Община Бургас взеха участие в националните спортни ученически игри за учебната 2016/2017 година. Общо 2 445 ученика от града се състезаваха в 3 възрастови групи.

От тях на финал стигнаха 20 ученически отбора от 10 учебни заведения. По този начин града ни затвърди традициите си в ученическия спорт и продължава да отстоява позициите си на спортен град в страната. 

Във възрастова група 5-7 клас републикански шампиони по хандбал момчета и  лека атлетика момчета станаха състезатели от ОУ "Елин Пелин". Техни състезатели завоюваха и вицешампионска титла по хандбал момичета.

 III място по шахмат се класира отбора на  ППМГ "Акад. Н. Обрешков". Иъстезатели на ОУ "Братя Миладинови" заеха IV място момчета и VI място момичета по бадминтон, а  отборът на ОУ " Любен Каравелов" се класира на X място по тенис на маса момичета.

 Във възрастова група 8 - 10 клас в топ 10 са отборите на  ППМГ "Акад. Н. Обрешков" на IX място по баскетбол девойки, X място по волейбол юноши и V отборно по лека атлетика юноши, на  Професионална Търговска Гимназия - II място по хандбал юноши, на  СУ "Димчо Дебелянов" - V място по хандбал девойки, на  ПГМЕЕ - IX място по бадминтон юноши и на  ПГПНЕ "Гьоте" - X място по лека атлетика девойки.

Във възрастова група 11 - 12 клас се класира отборите на   ПГ по САГ " К. Фичето" - III място по футбол, на ПГПАЕ "Гео Милев" - IV място по баскетбол юноши, на Професионална Търговска Гимназия - IV място по хандбал девойки, на  СУ "Димчо Дебелянов" - V място по хандбал юноши, на ПГПНЕ "Гьоте" - X място по волейбол девойки, на ПГМЕЕ - X място по волейбол юноши.