Спипаха крадци, обирали наред в "Меден рудник"

Крими

14-06-2017, 11:39

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Измамничка-гъркиня лежи в ареста на Петрич

Част от вещите са открити в 19-годишно момиче

Крадците, които от няколко дни тормозеха жителите на бургаския ж.к «Меден рудник», извършвайки куп кражби за над 15 хил.лева, са задържани, съобщават от полицията.
Това са 31-годишният Н.Д. и 19-годишната Х.И. 
Характерното при тях, е че крадат абсолютно всичко в обектите, в които влизат - от луканка до скъп компютър. От тотопункт на ул. "Захари Стоянов" са задигнали компютър, една торба дребни монети с обща стойност 30 лева, пет килографа кафе на зърна, маркови очила и куп други вещи. Цялата стойност надвишава 8 хил.лева.
Същият ден са влезли и във фризьорски салон на ул «Тополица», откъдето са взели десет професионални преси, маши, гримове, маски, бои и шампоани. Няколко часа по-късно са атакували и цех за колбаси на ул. «Капитан Петко Войвода». Откраднали са 20 кг луканка,  8 кг. суджук и 15 кг. пастърма / всичко на обща стойност около 600 лв./
24 часа по-късно са «ударили» съседен цех за месо, отъкедо са взели кайма и луканки на обща стойност 1000 лева, а на 13 са влезли в апартамент на ул. «Черни връх». Откраднали са детска количка за около 650 лева.
Не е изключено да са извършили и още престъпления. В 19-годишната са намерении част от откраднатите вещи.