Двама отиват на съд за безпричинен побой над трима младежи

Крими

14-06-2017, 14:36

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Побойниците попитали потенциалните си жертви искат ли шамарчета

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама нанесли побой и причинили телесни повреди на трима младежи.

Обвинението срещу Деян И. на 29 години и срещу Георги К. на 22 години е за това, че на 11.02.2016 г в гр. Велико Търново, в района на кръстовището на ул. „Н. Габровски” и ул. „Йоновка”, по хулигански подбуди, чрез нанасяне на удари, причинили телесна повреда на три лица /средна телесна повреда на Н. И. и  лека телесна повреда на Д. К и на  Б. М./. По отношения на Деян И. деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Двамата обвиняеми са осъждани и са приятели. На 10.02.2016 г. Георги К. гостувал на Деян И. в жилището му в гр. В. Търново, където употребили алкохол. Около 01:00 часа на 11.02.2016 г. решили да отидат до денонощен магазин, за да закупят още алкохол. По същото време в района на магазина били тримата пострадали, които се връщали от заведение, след като отпразнували дипломирането на единия от тях. Двамата обвиняеми,  виждайки тримата пострадали, решили да се сбият с тях, поради което им подвикнал предизвикателно дали желаят да си разменят юмруци или шамарчета. Тъй като младежите не желаели да си създават проблеми,  отговорили, че ще се прибират в къщи. Обвиняемите влезнали в денонощния магазин, напазарували бира и хранителни продукти и, излизайки от магазина, решили да нанесат побой на пострадалите. Приближавайки ги, без никаква причина започнали да им нанасят удари с юмруци и с крака в областта на главите и телата, въпреки че младежите не се отбранявали. Нанасянето на побоя приключил едва след като един от пострадалите успял да потърси помощ, като се обадил на полицията.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.