Момчил Петков спечели награда от Фондация „Бербатов“

В своята възрастова група - раздел "Спорт"

Трикратният държавен шампион на България по класически шахмат за момчета до 12 години Момчил Петков от Добрич получи  наградата от Фондация „Димитър Бербатов“ в своята възрастова група - раздел "Спорт" лично от ръцете на един от най-добрите  български футболисти. Това се случи на полувремето на благотворителния мач между селекциите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго (3:3).
Изминалата 2016 г. е върхова в спортната кариера на  Момчил. На световното първенство в Русия неговото класиране е впечатляващо - завоюваният бронзов медал от българското момче е с блясък на злато. Това е така, защото в конкуренция с най-силните деца  в тази възрастова група, вторият победи в лична среща първия, а третият победи втория. Своевременно световната шахматна федерация ФИДЕ удостои Момчил с международното звание кандидат майстор по шахмат. През годината той взе участие в 11 национални и международни индивидуални състезания, на които завоюва 6 първи, 1 второ и 2 трети места.
Момчил Петков е член на Клуб 2013 на Фондация „Димитър Бербатов”.
Той има нужда от финансова подкрепа, за да участва на  Световното индивидуално първенство за кадети (21-31.08.2017 – Покос де Калдас, Бразилия. От БФШ са подсигурили средства за Европейското първенство (04-15.09.2017 – Мамая, Румъния), но са нужни средства и за   първенството на ЕС -10.08.2017 – Мурек, Австрия.

Източник: МГ Добруджа