Ватерполистите на „Черноморец” защитиха вицешампионската си титла

Спорт

15-06-2017, 11:40

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гледайте създадения от бургаски екип филм “Пътят на воина”

Тази събота и неделя, 17 и 18 юни, "Черноморец" е домакин на финалния турнир от държавното първенство

Малките ватерполисти, с треньор Светозар Владков, се окичиха със сребърните медали от държавното първенство във възрастова група деца, родени след 1 януари 2005 г. Това е първи комплект отличия за клуба по водна топка "Черноморец" този сезон.

След изиграните два финални кръга в Бургас и Варна, "акулите" завършиха на второ място и са старият нов вицешампион на България.

"Вицешампионската титла при децата е един прекрасен завършек на сезона и гордост за клуба, който тази година чества 10-годишен юбилей. През всички тези години "Черноморец" винаги е бил в топ 6 на страната и е участвал в разпределението на медалите. За тази възраст зад гърба си клубът ни има една шампионска титла, 5 сребърни и един бронзов медал. Това е показателно за високото ниво на работа в клуба и за добрата подготовка на състезателите," заяви щастливият треньор на медалистите.      

На басейн "Приморски" във Варна "акулите" записаха 4 категорични победи, като единствената загуба те инкасираха от шампиона "Комодор" - 0:6. В мачовете от финалния турнир бургаският тим разби "Ботев 2000" /Враца/ с 9:1, столичния ЦСКА с 8:2, "Аква Спорт" /Вн/ с 8:4 и КВТ "Ботев" /Враца/ със 7:4.

"Изключително много се радвам за нашия успех. Всички деца се представиха чудесно и то в условията на силна конкуренция. Състезателите положиха много труд и израснаха значително за година. На финала нашият отбор беше с най-дълга резервна скамейка, което е заявка за още по-добро представяне за догодина. За това ще способства новата плувна база, благодарение усилията на община Бургас, за което сме й благодарни. Надявам се да запазим децата и те да продължат с изявите и в по-големите възрасти," допълни Владков. 

Така от 16 отбора при децата отборът на "Черноморец" се класира втори с актив от 24 т. Шампионът "Комодор" защити титлата си и с 30 т. взе златото. Бронзов медалист е КВТ "Ботев" с 18 т., колкото има и четвъртият "Аква Спорт", но заради по-лошия голов актив остана извън призовата тройка. Топ шест на България допълват "Ботев 2000" и ЦСКА.

Тази събота и неделя, 17 и 18 юни, "Черноморец" е домакин на финалния турнир от държавното първенство за юноши старша възраст. На басейн "Флора" в битка за медалите се срещат четирите най-добри български отбори за възрастта. Възпитаниците на треньора Петър Йонов излизат срещу "Локомотив Н.Н." - временен лидер в класирането с 9 точки, "Аква спорт" - 6 т. и "Комодор" - 0 т. Домакините от Бургас заемат трето място с актив от 3 т.

Програма: събота, 17 юни, 17.00 ч.: "Черноморец" - "Аква спорт" /Вн/, "Локомотив Н.Н." /Сф/ - "Комодор" /Вн/;

Неделя, 18 юни, 9.30 ч.: "Локомотив Н.Н." - "Черноморец", "Аква спорт" - "Комодор"; 15.00 ч.: "Локомотив Н.Н." - "Аква спорт", "Комодор" - "Черноморец". 

Съставът на вицешампиона "Черноморец" - деца: Диан Ватаров, Димитър Димитров, Самоел Караджиян, Йосиф Караджиян, Мартин Вангелов, Калин Узунов, Боян Георгиев, Константин Колев - к., Александър Китенов, Антоний Христов, Кристиян Стойков, Александър Илиев, Даниил Чеботарев, Мартин Иванов, Кристиан Илиев.