Арест за младата жена от Несебър, обвинена в убийство на холандец

Крими

15-06-2017, 13:52

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Холандия иска нашенка, обвинена в убийство

По информация на холандските власти, Красимира е изтезавала мъжа по особено жесток начин

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо българската гражданка Красимира К., за която е искана Европейска заповед за арест, издадена от Кралство Холандия, на 08.06.2017 г.

В Европейската заповед за арест от фактическа страна е посочено, че на 20 март 2017 г., в жилище в Кралство Холандия, е открит трупа на холандския гражданин К.Х. ван Сайк. В жилището е открит разсадник на марихуана, чиято реколта е била прясно обрана. На тиксо, навито около глезените на жертвата, е открит пръстов отпечатък на исканото лице, също и дълъг черен косъм. Същевременно на Красимира К. са направени снимки пред дома на жертвата от други холандски граждани, на 19 март 2017 г. На същата дата, около полунощ, свидетели са установили, че три или четири лица излизат от жилището на жертвата. Описаното представлява убийство, непредумишлено убийство или квалифицирано убийство, наказуемо по чл. 289, чл. 287 или чл. 288 от НК на Кралство Холандия или кражба с употреба на сила, в следствие на което е причинена смърт.

Според Окръжен съд – Бургас съществува реална опасност исканото лице да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не му бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Според съда се касае за предстоящо разследване и участие на Красимира К. в тежки престъпления, по смисъла на холандското и българското законодателство. Посочените доказателства дават основание на Бургаският окръжен съд да прецени, че е налице съпричастност от страна на исканото лице към казуса, като предстои да се установи в какъв обем и форма.

Съдът отчете, че Красимира К. е криминално проявена, което се установява от справка по делото.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативен съд – Бургас.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"