Пламен Марков:Водим преговори с различни играчи

Чакаме решението за евротурнирите

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков говори пред медиите на стадион "Българска армия" рамо до рамо с треньора на отбора Стамен Белчев. Той разкри, че клубът преговаря с бразилския Атлетико Минейро за сътрудничество. ЦСКА иска да привлича добри местни играчи и да бъде трамплин за тях в Европа.

"Оставаме в София до събота. След това предстои пътуване до Австрия. Ще бъдем на същото място, където бяхме и през миналото лято - от 17 до 25 включително. Прибираме се в София и продължаваме подготовка. Чакаме решението за бъдещо участие на клуба в Европа. Програмата ще търпи промени. На този етап сме гъвкави, за да отреагираме на едно или друго решение.


Треньорът Стамен Белчев определя дали да бъдат закрити заниманията и как да се води този процес. Два-три дни имаше изследвания, групата беше разделена.

За да не представяме новия футболист сега, значи имаме някакви съображения. ЦСКА винаги води прозрачна политика с медиите.

Водим преговори с различни играчи, според визията на треньора. Ще продължим в тази посока. Имаме нужда от попълнения. Чакаме решението за евротурнирите. Има време до края на трансферния период. Чак към края му треньорът може да реши кои да преотстъпим или трансферираме. Целите ни винаги са едни и същи - възможно най-високите. Водим разговори с един от силните бразилски клубове Атлетико Минейро за бъдещи трансфери на състезатели, на които ЦСКА да бъде трамплин за Европа. Още нямаме окончателно споразумение. В начален етап сме. Дай Боже като водещ български клуб да привличаме добри бразилци с тяхно съдействие", каза Марков.