Община Пловдив бе удостоена със сертификат за подкрепата на българския бизнес

Мисия Пловдив

15-06-2017, 17:16

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Новите икономически данни показват, че най-динамично през 2015 година се е развил секторът на бизнес услугите

„През последните годни Пловдив е известен със своето бързо  развитие, благодарение на производството и индустрията, което прави икономическото развитие на града и региона все по-ясно видимо“, това заяви заместник-кметът Стефан Стоянов при откриването на Национален бизнес форум “Силни региони за силна икономика“ в Международен панаир Пловдив.

„Всеки месец тук се открива завод или се разширява такъв, а това говори за силна динамика на икономиката. Безработицата е под 3 % в града и под 6 % за региона, което ни изправя пред различни предизвикателства“, уточни той.

Новите икономически данни показват, че най-динамично през 2015 година се е развил секторът на бизнес услугите, което говори за по-голяма добавена стойност – добър знак, че Пловдив и регионът вървят към правилния път, част от който са дигитализацията, автоматизацията и добро образование.

По думите на Стефан Стоянов до голяма степен бъдещето на Пловдив ще зависи от икономическата динамика и привличането на хора в града. Важен факт е и това, че през последните години ръстът във възнагражденията е 10%, а все повече компании започват да инвестират в образование и дуалното обучение.

„Няма как да имаме добро образование, без бизнесът да се включи в него, добрите модели по света са свързани с подобно участие. Добра перспектива е и отварянето на пазара на труда за граждани от ЕС“, заключи заместник-кметът.

Бизнес форумът се организира от Община Пловдив и списание „Бизнес клуб“, а темите, обект на дискусия, бяха свързани с възможностите за развитие на българския бизнес, иновативни софтуерни и бизнес решения и оптимизация, мотивация и развитие на хората за постигане на по-добри резултати. Участие във форума взеха водещи експерти и представители на бизнес компании в сферата на консултантските услуги, високотехнологичен софтуер, маркетинга и рекламата.

Община Пловдив бе удостоена със специален сертификат за оказаната подкрепа и подпомагане на българския бизнес.