Граждани към Путин: Кога ще престанете да нарушавате конституцията?

Руският президент се сблъска с недоброжелателни коментари в пряк ефир

"Три президентски мандата, стига толкова!", "Кога ще престанете да нарушавате конституцията?" - коментари на недоволни руснаци смутиха днес годишния телевизионен диалог в пряк ефир на руския президент Владимир Путин с граждани, появявайки се на екрана пред очите на милиони телевизионни зрители, предаде Франс прес.
Предаването "Пряка линия", което е много добре подготвено и в което всичко е предвидено до последната подробност, така че обикновено протича гладко, кани руснаците да задават въпросите си директно на държавния глава, основно чрез есемеси.
Въпросите, получени на тазгодишното 15-о издание на пряката линия, бяха над 2 милиона, като някои от тях, особени критични, се появиха в синя рамка в дясната част на екрана на обществената телевизия.
"Путин, наистина ли смяташ, е народът вярва на този цирк с тези изфабрикувани въпроси?", прочетоха зрителите на това изключително гледано предаване. "Довиждане, Владимир Владимирович!", се изписа след това на екрана.
Няколко минути по-късно синята рамка изчезна.
Разговорът на руския президент с граждани на страната в пряк ефир се състоя три дни след ареста на над 1720 души, излезли на улични протести в столицата Москва и други големи градове по призива на опозиционера Алексей Навални. Държавният глава обичайно отговаря на подбрани въпроси по широк кръг теми - от пенсиите до международното положение.
Владимир Путин до момента не е обявил дали ще се кандидатира на президентските избори през март догодина.