Стоичков кани "дрийм тим" на Барса в Стара Загора

През септември под Аязмото Камата ще играе с Бакеро, Гойкоечея и други легенди на каталунците

На 20 септември в Стара Загора ще гостува дриймтимът на Барселона от 1992-а година, който ще изиграе футболна среща с отбора на Христо Стоичков. Мачът е от 20,00 часа на стадион Берое. Допълнително организаторите на събитието ще обявят цената и продажбата на билетите.

"Благодаря на Стоичков, че мисли за България и Стара Загора. Той доказа за пореден път, че е голям не само на терена, но и като човек", посочи кметът Живко Тодоров при представянето на предстоящата инициатива.
 
Идеята се зароди преди месец, първите разговори бяха с капитана на Барселона Хосе Мария Бакеро и с останалите ми съотборници, с които съм играл осем години, обясни Стоичков.

„Аз съм свързан със Стара Загора от години.Знаете, че тръгнах от този град, бил съм в поделение 26110 и имам симпатии към Стара Загора, защото не забравям първите си стъпки. Още повече, че тази година Стара Загора е европейски спортен град и заслужава подобно събитие. Искам Стара Загора да почувства, усети и види футболисти, които са световни и европейски шампиони и смятам, че подобен празник за града ще издигне авторитета му. Той ще бъде и за хората, които през всички тези години са ми давали кураж. Аз трябва да върна този жест. На 20 септември ще дойдат легендите на Барселона, които ще направят един мач, едно шоу , за да може всички да се докоснат до тях, до онова, които ние сме преживели през годините. С кмета Живко Тодоров поемаме голяма отговорност и се надяваме, че всички, които ще работят с нас през оставащите три месеца ще направим така, че и малките деца да се почувстват победители в този ден.”
 
И в Стара Загора капитан на звездния отбор на Барса ще бъде Хосе Мария Бакеро. На стадиона той ще изведе 11-те известни играчи, сред които Мигел Анхел Надал, Гойкоечея, Гайска Мендиета, Жули, Амидал, Хуан Карлос Родригес, Хулио Салинас. „До тук, ще има и други”, отсече Стоичков и добави, че в отбора ще има футболисти и от по-младото поколение.

В тима „Христо Стоичков и приятели” място ще намерят старозагорски футболисти, с които той е играл назад в годините Васил Драголов, Мюмюн Кашмеров, съотборници от националния ни тим, от Златното поколение на САЩ 94. Дали мачът ще бъде благотворителен ще стане ясно във времето за подготовката му.
 
Аз излизам да играя, за да направя хората щастливи, категоричен е Стоичков, който се включи в благотворителният мач на Димитър Бербатов.

„Ние сме длъжници към феновете”, заяви носителят на Златната топка, който раздаде автографи и се снима с всички фенове.

На срещата в Стара Загора бе и взводният на Камата от войнишките му години Атанас Ангелов.
Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия