Пловдив има нужда от още добре платени работни места

Мисия Пловдив

16-06-2017, 14:19

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Поради ниските нива на безработица в ход е процес за привличане на хора от други райони на Северна България в Пловдив

„Безработицата е ниска и все повече компании привличат хора от различни райони в страната. Целта ни е тази година да разкрием поне 10 паралелки с дуално обучение в професионалите училища, което ще помогне на производствените компании да планират по-дългосрочно“, това заяви заместник-кметът Стефан Стоянов по време на работна среща с клуба на професионалните HR-и в Пловдив и региона.

 Основната тема на дискусията бе  “Какви са успешните начини за намиране и задържане на таланти“.

 „Община Пловдив разполага със звено „Бизнес развитие“ в структурата си, което има своите постижения в ежедневната работа с инвеститори и индустрии. Съдействали сме за откриване на 3000 работни места в аутсорсинг индустрията през последните години“, сподели Стефан Стоянов. Според него е необходимо усилията на община, бизнес и образование да са обединени като се работи за подобряване на имиджа на професионалното обучение чрез реалното включване на бизнес компаниите в образователната система.

Поради ниските нива на безработица в ход е процес за привличане на хора от други райони на Северна България в Пловдив, които да се установят и работят тук. Заместник-кметът посочи като добър пример проекта на Община Пловдив и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ за обучение на студенти от Украйна по специалността „софтуерно инженерство“.

Клубът на HR-те в Пловдив е неформална организация, която цели обмяна на опит, обсъждане на новостите в законодателната система. В него участват 145 специалисти по човешки ресурси на водещи компании в Пловдив и региона.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен