Опашки се извиха за подаване на заявления на кандидат-гимназисти

Родителите на седмокласниците в Добрич са нетърпеливи

От днес кандидат-гимназистите подават заявления за участие в първия етап на класиране за учебната 2017/2018 г.  Заявленията се подават в ОУ „Христо Смирненски”. Крайният срок за подаване на документи е 22 юни. Кандидатите имат възможност да участват в класирането и като подадат своите заявления по електронен път. Достъпът до разработената за целта електронна платформа, става чрез входящ номер и код, налични на служебните бележки на учениците, получени от учебното заведение.
Родителите на седмокласниците в Добрич  са нетърпеливи и днес в училище „Христо Смирненски” имаше опашки за подаване на заявления. Според Дарина Иванова, старши експерт по чуждоезиково обучение в РУО Добрич, първите желаещи за подаване на заявления са били пред залите още в 7:10 часа, а началният час е 8.00.
Три са работните места, които обслужват документите на кандидат-гимназистите. Тази година данните се въвеждат и в електронната система ма МОН,  уточнява Дарина Иванова. Документите на повече от 170 кандидати са били обработени до 12:00 часа.

Източник: МГ Добруджа