С билки и песни на Еньовден в Силистра

На 24 юни в Дунавски парк до шадраваните от 10.00 часа

На 24 юни 2017 година Община Силистра, дирекция "Хуманитарни дейности", отдел "Култура" организират празник "С билки и песни на Еньовден". Канят се жителите и гостите на града да опитат чаша билков чай, да се докоснат до уникалните български обичаи и занаяти, да се веселят и закичат с китка билки под сенките на боровите дървета в прохладния Дунавски парк на град Силистра. Всеки ще има възможността да види автентични носии от Добруджанския край и ретро занаяти от бита на българина, представени от НЧ " Светлина 1906" - с. Смилец, НЧ " Дочо Михайлов 1906" - с. Бабук, НЧ "Доростол-1870" - гр. Силистра, НЧ "Възраждане-1940" - с. Сребърна.

В програмата са включени песни, игри и танци с участието на местните фолклорни групи: ФГ "Добруджа" и Детска вокална група при Фолклорна формация "Добруджанче" към НЧ "Доростол 1870" - Силистра и Фолклорна група "Росица" към Музикална студия "До Ре Ми" - гр. Силистра, както и самодейните групи към читалищата в селата Смилец, Сребърна и Бабук.

Начало на програмата е от 10.00 часа на 24.06.2017 г. /събота/ в Дунавски парк до шадраваните срещу ПМГ "Св. Климент Охридски" - Силистра. Там ще бъдат разположени щандове за продажба на ароматни и лековити билки. Можете да се включите и Вие в празника, като изработите красив еньовденски венец на място с прясно набраните билки рано сутринта на магическия Еньовден. Очаква ви голямо празнично хоро.

Заповядайте да опитате от билковия чай, да разгледате занаятите, които са били практикувани от нашите баби и дядовци, а може и да се пробвате да точите баница или да тъчете на стан. И още много изненади, които ще видите на място. Очакваме Ви!

24 юни 2017 г. /събота/ в Дунавски парк до шадраваните срещу ПМГ - Силистра. Начало: 10.00 часа