Пленеристи дариха 18 картини на Художествената галерия в Стара Загора

Организиран от СБХ, с подкрепата на общината

Зам.-кметът Иванка Сотирова връчи плакети и грамоти снощи на участниците във 22-рия традиционен пленер по живопис „Дружба“. Той е организиран от представителството на Съюза на българските художници в града, с подкрепата на Община Стара Загора.
Девет художници от седем града в продължение на седмица рисуваха на емблематични за града места. Те дариха по две картини в размер 50/65 см. за фонда на Художествената галерия. Допълнително създадените платна също бяха експонирани снощина изложба в зала „Байер“.
За участие в пленера бяха поканени художниците – доц. Анна Цоловска от София, Цветан Казанджиев от Ямбол, Румен Рачев от Казанлък, Добрин Вътев от Бургас, Георги Стойнев от Димитровград, доц. Маринета Млячкова от Велико Търново, Любен Генов от София, Никола Москов и Милен Иванов от Стара Загора.
От името на ръководството на Община Стара Загора зам.-кметът Иванка Сотирова благодари на пленеристите за картините, с които радват ценителите на изобразителното изкуство и обогатяват фонда на Художествената галерия в града.