Две отличия за Бургас като град на съвременните технологии

Мисия Бургас

17-06-2017, 10:50

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова морска линия към острова край Бургас

На кмета Димитър Николов бе връчена специална награда за "Динамично развиващ се технологичен град на годината"

Бургас бе домакин на четвъртата Годишна аутсорсинг конференция и второто издание на Innovations, Technology & Sourcing Awards. И двете събития за първи път се провеждат извън София. В столицата, както и в Пловдив, са базирани огромна част от компаниите, работещи в този сектор. Вчера обаче стана ясно, че техните мениджъри имат готови решения за растеж и децентрализация, а Бургас е една от най-желаните дестинации.

"Вижте колко майки с детски колички има по бургаските улици и си дайте сметка, че в останалите български градове не е така. Не е въпросът дали, а колко ще расте Бургас във всеки смисъл", каза вчера президентът Росен Плевнелиев, който бе специален гост на Innovations, Technology & Sourcing Awards.  Стилната церемония се състоя в хотел "Приморец", а на обичайното си високо ниво като водещи се представиха актьорите Васил Василев - Зуека и Ненчо Балабанов.

Два от призовете останаха в Бургас. На кмета Димитър Николов бе връчена специална награда за "Динамично развиващ се технологичен град на годината". Тя е присъдена с гласовете на компаниите, които членуват в Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Втори в категорията "Технологична бизнес сграда  на годината" се класира Смарт център - Бургас, изграден от компанията "Планекс", на чията територия по-рано през деня се проведе Годишната аутсорсинг конференция.

"Целият екип на Общината работи всеотдайно за вас. Изградихме обществен съвет за развитие на ИТ и аутсорсинг индустрията, чиято основна задача е да предоставя необходимата информация и да подпомага потенциалните инвеститори, включително и при осигуряване на квалифицирани кадри. Бургас предлага всички необходими условия за развитието на индустрията - човешки ресурс, офис площи, добра локация, развита инфраструктура и администрация, която работи рамо до рамо с бизнеса и университетите", каза кметът Димитър Николов пред участниците в церемонията по награждаване - мениджъри от компании с мултимилионни годишни обороти.