Рашидов: Бях кандидатура на премиера до последно, но отказах

Борисов постъпи като мъдър демократ в срещата си с Ердоган

Сега е същият парламент, със същите проблеми. Няма какво особено да се очаква освен работа. Опозиция не е да се обиждат каруцарски, това е лошо поведение. Това коментира председателят на комисията по култура и медии Вежди Рашидов в ефира на БНТ. Той добави, че няма повод за притеснение относно сигурността на границата.

Рашидов призна, че сам е отказал да бъде министър. "Бях кандидатура на премиера до последно, но отказах. Това беше равносметка на много неща, но седнах с жена си и отчетох болестта, която имам. От стрес хванах този рак. Искам да завърша живота си като скулптор, защото се занимавам с изкуство. Не ме е страх от трудност. Когато от мен изчезне мотивацията, смисълът се губи", обясни той.

Вежди Рашидов коментира и срещата на Бойко Борисов с Ердоган в Анкара, в която участва и той, като открои, че премиерът е постъпил като мъдър демократ. "Бойко Борисов се държа като един разумен и мъдър демократ.Те си дадоха мъжка дума и затова границата е спокойна. Разделиха се като добри приятели и отново стиснахме ръце за гаранция на нашите граници. Ние повече сами се плашим", каза Рашидов.

За предложението за мажоритарен вот той коментира, че и да има мажоритарен вот, хората пак ще гласуват за най-обичания. "Това е една демагогия, няма да стане кой знае какво. Ако е необходимо и 2 млн. искат, ето ГЕРБ постъпи правилно и каза да чуем гласа на тези хора."

Относно "Двойната къща" Рашидов каза, че е в чакащите, няма статут и не е паметник на културата, а министърът не може да взима еднолично решения.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"