Свободни места за второ класиране за прием в първи клас в Пловдив

Мисия Пловдив

19-06-2017, 08:00

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За участие във второто класиране се очакват между 400 и 500 деца

За предстоящото на 20 юни 2017 г. второ класиране за прием на ученици в първи клас за 2017/2018 учебна година в общинските училища на град Пловдив  са обявени 736 свободни места.

За участие във второто класиране се очакват между 400 и 500 деца. Това са некласираните 145 на първо класиране, пропусналите да вземат участие в класирането, класираните по желание, различно от първото, които не са се записали и децата, които са получили отказ от записване, защото не са удостоверили ползвани от тях критерии.

След второто класиране ще бъде направен анализ на броя на записаните по училищата деца и броя на все още необхванатите и при необходимост може да бъдат направени корекции в първоначално определените с училищния план-прием паралелки. За eвентуалното увеличаване на броя на паралелките от съществено значение ще бъде наличието на свободна материална база.

Заявленията на некласираните деца се прехвърлят автоматично към второто класиране. Препоръчваме родителите да подадат нови заявления, съобразени със свободните места за новото класиране. За целта е необходимо да анулират първоначалните си заявления и да подадат нови.

За класираните и незаписани деца, за отписаните, както и за получилите отказ от записване задължително условие за участие в класирането е подаването на ново заявление.