Фестивал „На Петровден с хоро” търси най-добрите любителски танцови клубове

Животът

19-06-2017, 08:12

Снимка:

фестивал „На Петровден с хоро”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Фестивалът събира любителски танцови клубове от цялата страна

На 24 юни 2017 г., в село Ягодово за осми път ще се проведе Национален фолклорен фестивал „На Петровден с хоро”. Фестивалът се организира от танцов клуб „Бъклица”, който е под ръководството на Мартин Мочков – хореограф на „Северняшки ансамбъл” - Плевен и дългогодишен артист-балетист във ФА „Тракия”.
Фестивалът събира любителски танцови клубове от цялата страна, а през изминалите седем години стадиона се изпълва с хиляди души на различна възраст. Фестивалът е ежегоден и е част от тържествата по повод традиционният събор на село Ягодово – „Петровден”.
„На Петровден с хоро” се провежда в два етапа, като само ВТОРИ ЕТАП е с конкурсен характер. Участие във фестивала могат да вземат всички танцови групи, самодейни състави и ансамбли изучаващи българският фолклор. Възрастови ограничения за участие няма.
Надиграването се провежда под патронажа на Пламен Спасов, кмет на Община „Родопи” и кметът на село Ягодово Димитър Дишев На 24 юни от  10:00 часа, на стадиона в с. Ягодово след откриване на фестивала „На Петровден с хоро” започва и представянето на всички записали се групи за участие във фестивала.