Дипломати и министри на посещение в Тракия икономическа зона

Животът

21-06-2017, 08:20

Снимка:

ТИЗ

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Посланиците на държави от цял свят ще разгледат фирми в зона „Раковски“

Дипломатическия корпус ще посети днес Тракия икономическа зона-най-мащабния индустриален проект на България. Визитата на ръководителите на дипломатическите мисии и представителствата на международните организации, акредитирани в Република България, се организира от Министерството на външните работи, съвместно с Министерството на икономиката, Министерството на туризма и „Клъстер Тракия икономическа зона“.
Посланиците на държави от цял свят ще разгледат фирми в зона „Раковски“, част от „Тракия икономическа зона“. Поканен е и вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.
Предвидено е време за кратки изказвания на Министъра на икономиката Емил Караниколов, на Областния управител на Област Пловдив Здравко Димитров, на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и председателя на „Клъстер Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев и кратка презентация на ТИЗ.
По програма  в 11.30 часа дипломатите ще бъдат разделени на 2 групи, които едновременно ще посетят логистичния център на Кауфланд и първия завод на АББ в зона Раковски.