Ударената учителка се чувства добре

Животът

21-06-2017, 09:49

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученик нападна преподавател в училище в София

По случая тече досъдебно производство

Учителката има леко натъртване, намира се в дома си. Много се радвам, че се чувства добре. Това каза в ефира на Нова Телевизия директорът на Софийската професионална гимназия по туризъм Антоанета Джонева.

Вчера 16-годишният Мартин нахлул в учителката стая и ударил учителката по „Етика и право” Богомилка Николова пред погледите на някои от нейните колеги. След случилото се момчето беше задържано, а учителката – прегледана в „Пирогов”.

„В края на миналата седмица учителите са забелязали, че ученикът е малко неспокоен. Веднага бях уведомена. Веднага разпоредих среща с педагогическия съветник, след тази среща преценихме, че трябва да уведомим майката на момчето, още в петък я поканихме на среща в училището и тя във вторник дойде. Срещата беше между майката, момчето, класния ръководител, педагогическия съветник и заместник-директора на училището, тийнейджърът е изтичал от стаята, качил се е по стълбите, влязъл е в учителката стая и е блъснал една от нашите учителки”, разказа Антоанета Джонева.

Тя обясни, че Мартин е имал текуща оценка „Слаб 2” по „Етика” , но не е имал такава оценка за годината, тъй като все още тече учебният срок. „Не бих казала, че е той отличен ученик, но не бих казала, че е от най-слабите ученици”, коментира директорката.

Педагогическият съветник в училището ще се срещне с класа на момчето и със самото момче, а педагогическият съвет на училището ще трябва да прецени какво да е неговото наказание.