15 години затвор за пребита до смърт рускиня

Крими

21-06-2017, 11:34

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова морска линия към острова край Бургас

Двете деца на Наталия, който трябва да получат от обвиняемия 70 хиляди лева

Състав на Апелативен съд – Бургас потвърди 15- годишната присъда на Димитър Радев, който през 2015 г. след пиянски скандал преби до смърт руската гражданка Наталия Стаматова.

Делото пред Апелативния съд е образувано по жалбите на 57-годишния Димитър Радев и частните обвинители. След запознаване с направените оплаквания, изслушване на становищата на страните в съдебно заседание, преценка на събраните доказателства и цялостна служебна проверка на атакуваната присъда, въззивният съд не е намерил основания за отмяна или изменение на съдебния акт.

Радев е признат за виновен в това, че на 5 октомври умишлено умъртвил Стаматова, нанасяйки й тежка черепно-мозъчна травма, изразяваща се в остър травматичен субдурален кръвоизлив и мозъчна контузия. Подсъдимият е осъден на 15 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Той трябва да заплати по 70 000 лв. неимуществени вреди на децата на пострадала - И.Н.А. и  Х.Д.С.

Присъдата е изменена единствено в частта относно определянето на вида на пенитенциарното заведение, в което Димитър Радев да бъде настанен първоначално.