Набедена съм, твърди обвинената в жестоко убийство в Холнадия

21-годишната Красимира била накарана да се обади на изтезавания холандец

Обвинената за убийство в Холандия Красимира Костова изненада присъстващите в съдебната зала, като заяви, че доброволно иска да бъде предадена на съдебните власти в Кралство Холандия, съобщава Флагман.
Това означава, че след три дни тя отново ще се яви в съда, за да бъде взето крайното решение. Тя няма да може да бъде съдена в Холандия за други престъпления, тъй като не се отказа от Принципа на особеността.
Самата Красимира каза пред журналисти днес, че няма нищо общо с убийството.
"Три момчета от България, които се занимават предимно с това, ме накараха да звънна на звънеца на господина, за да могат те да влязат вътре и да го оберат. Аз бях в другата стая, когато те влизаха и излизаха от помещението, в което беше вързан 65-годишният холандец. Не знам какво са правили вътре с него, но резултата е очевиден - случи се най-лошото и аз излизам виновна. Бях там, когато е извършвано това престъпление, но нямам пряко участие с него. Знам кои са го извършили, но не ги познавам! Моята работа беше зададена от друг човек (не от тримата извършители). Трябваше само да звънна на звънеца на човека. Не съм убила мъжа! Когато те си тръгнаха, холандецът беше още жив", разясни 21-годишната Красимира.
Тя обясни, че няма търпение да изчисти името си и дори е готова да даде специална пресконференция, в случай, че всичко й се размине. Според нея в Холандия тя може да бъде издействана, или като свидетел, или в краен случай - като съучастник в убийството.
Красимира е с няколко адреса. За последно е живяла в Несебър, но иначе е от Бургас - ж.к."Меден рудник".