Продължават масовите проверки в горите

Масови проверки в горите на територията на Северноцентралното държавно предприятие са извършвали горските служители и през двуседмичния период от 5 до 18 юни. На хванатите нарушители са съставени осем акта по Закона за горите, които са придвижени по надлежния ред за издаване на наказателни постановления. При общо над 190 проверки са издадени и осем констативни протокола за установени нарушения. Задържани са 11.57 пр.куб. м. незаконно отсечена дървесина.
Най-много са инспекциите, извършени на територията на ДГС Силистра – 86 на брой. За четири нарушения са съставени констативни протоколи, издадени са и шест акта по Закона за горите. 
Държавно горско стопанство Болярка също поддържа интензивната си работа по охрана на горските територии. 74 са извършените проверки през двуседмичния период. Съставени са един акт за установяване на административно нарушение и три констативни протокола, хванати са 10 пл. куб.м. неправомерно добита дървесина.
През периода активни инспекции в обекти за дърводобив, проверки на лица и превозни средства са извършвани и в Държавните горски стопанства Севлиево, Каракуз, Г. Оряховица, Сеслав.