Лудогорец иска 500 000 евро от Хайдук за Терзиев

Българският футболист желае да продължи престоя си в Сплит

Лудогорец иска 500 хиляди евро от Хайдук Сплит за правата на Георги Терзиев, призна централният бранител, който изкара миналия сезон под наем в хърватския клуб. Той обясни, че в момента се водят преговори за намаляване на сумата и съвсем скоро може да се озове отново в Хайдук, който ще играе в Лига Европа срещу Левски или черногорския Сутиеска. Терзиев смята, че хърватите няма да имат проблеми със "сините".

"Завърнах се в клуба ми, с който имам договор за още една година. Чакам сделка между Лудогорец и Хайдук. Президентът на отбора ми каза, че Хайдук отказва да плати клаузата за разтрогване (500 хиляди евро) и хърватите се опитват да намалят сумата. Скоро би трябвало да има развитие на случая, но аз нямам влияние върху него. Мога само да кажа, че престоят ми в Сплит ми хареса", каза Терзиев.

"Искам да играя отново в Хайдук. Кой не би искал? Това е много добър отбор и пазя прекрасни спомени от престоя ми в него. Феновете също са страхотни. В Сплит ми хареса и точно заради това помолих президента на Лудогорец да ме остави още шест месеца там, защото Хайдук със сигурност ще платят клаузата за откупуване, ако отборът се класира за групите на Лига Европа", добави централният бранител, който се надява Хайдук да отстрани Левски във втория квалификационен кръг. Преди това обаче "сините" трябва да победят Сутиеска от Черна гора.

"Познавам добре някои от футболистите на Левски, но те направиха много промени това лято. Привлякоха куп играчи и в отбора не останаха много лидери. Това е голям проблем за Левски, който има богата история и е изключително популярен в България. Все още имат добри футболисти, но въпросът е как ще играят те след 15 дни в Хърватия. Мисля, че Хайдук ще отстрани Левски и ще играе в групите. Искам да бъда част от това, но ако не се получи, желая на клуба късмет. Винаги ще харесвам Хайдук", заяви още Терзиев за вестника. Договорът на Терзиев с Лудогорец изтича следващото лято. Той беше желан и от Иртиш Павлодар на Димитър Димитров, но до трансфер в клуба от Казахстан така и не се стигна.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен