Донев се наложи над Ботулия, Донски победи Кайа

Габриел Донев и Александър Донски се класираха за втория кръг на тенис турнира на червени кортове от веригата „Фючърс“ в Истанбул (Турция) с награден фонд от 15 хиляди долара

Габриел Донев и Александър Донски се класираха за втория кръг на тенис турнира на червени кортове от веригата „Фючърс“ в Истанбул (Турция) с награден фонд от 15 хиляди долара.,съобщи  БФ Тенис.

Габриел Донев се наложи категорично над Борис Ботулия от (Сърбия) с 6:1, 6:0 само 57 минути. Далеч по трудно за следващата фаза се класира Александър Донски, който започна от квалификациите. Донски се наложи с 6:4, 6:7(3), 6:1 над представителя на домакините Кан Кайа в мач продължил 3 часа и 14 минути. Така за 1/8- финалите в Истанбул се класираха общо четирима българи. Освен Донев и Донски вчера победи записаха поставеният под № 4 Димитър Кузманов и Златан Палазов.

Александър Лазаров отпадна се във втория кръг на тенис турнира в Будапеща (Унгария) с награден фонд от 25 хиляди долара. Лазаров загуби с 5:7, 4:6 от №3 Гонсало Оливейра от (Португалия) за близо два часа игра. Александър Лазаров имаше преднина от 5:3 в първата част, но загуби четири поредни гейма, а с това и сета. Във втората част Лазаров допусна пробив при 2:2 и не успя да го върне до края сета.

По късно днес Лазаров ще играе в турнира по двойки в тандем с Милош Николич от (Сърбия).